CATALÀ
I és d’això del que fugen centenars de milers. De res més que de la mort i l’horror del terrorisme.
Potser, en la ingenuïtat de creure que les persones que vivim de lluny i de prop el dolor de la pèrdua farem una mica de pedagogia, escric això.
No pretenc ni tan sols comparar. Només que entenguem d’una vegada, que si a alguns ens horroritzava el comportament fastigós de la Unió Europea en referència als refugiats, era exactament pel que va passar ahir.
Aquells barcelonins assassinats, ciutadans que passejaven confiats de tornar a casa, són els mateixos que passejaven pels carrers de Síria.
És possible que caigui en allò que tant odi en aquest escrit, és possible que tot el que he criticat sigui manifest en aquestes paraules, però és una oportunitat per a que entenguem la brutalitat del terror i empatitzem d’una vegada.
Què us semblaria que el discurs polític hagués estat contrari a atendre les necessitats de les víctimes?
Què us semblaria si un president, d’una autoproclamada i qüestionable democràcia, hagués fet unes declaracions afirmant que el món és així i que no podem acollir a tothom?
Què us semblaria si en aquest mateix instant, algun cronista de no sé quin diari conservador, hagués legitimat l’atemptat?
Què us semblaria si unions d’estats i governs parlessin de nosaltres com si fóssim mercaderia, amb discursos sobre com s’esfondraria l’economia de fer un esforç que ni es plantegen?
Què us semblaria que en fugir, aquests ciutadans haguessin estat atacats amb trets i gasos lacrimògens a la frontera de França?
Què us semblaria que un govern titllés als ciutadans, d’un altre país que exigeixen atenció i ajuda als catalans, populistes?
El que va passar ahir, per desgràcia, no servirà per a aprendre. No servirà per mirar-nos al mirall i reflexionar sobre què ha passat i per què.
No li dedicaré ni un sol minut a aquells que van aprofitar l’atemptat per parlar de turismofòbia, ni li dedicaré un segon a aquells que la seva màxima preocupació era que el president de Catalunya parlés en català. Perquè em semblen éssers menyspreables i em poso de molt mala hòstia.
Sabíeu que hi ha aproximadament 60 milions de xinesos musulmans? Sabíeu que aproximadament 2 mil milions de persones al món són musulmanes? Sabíeu que més del 80% dels atemptats són produïts en territoris musulmans? Sabíeu que el 0’006% del total són radicals?
Això vol dir que no tots són àrabs, són part de nosaltres, també pateixen el terrorisme islàmic i la majoria ploren igual o més que nosaltres. Som incapaços de discernir l’amic de l’enemic. Un problema que històricament ens ha obligat a celebrar molts enterraments.
I estic FART d’enterrar innocents.
Encara que ara siguin més cridaneres les obertes declaracions en xarxes socials en contra de les persones de diferents procedències, races i credos, ho dic amb total normalitat, no us preocupeu. Són els mateixos de sempre.
Penseu seriosament que aquestes persones en qüestió d’hores s’han tornat, de cop i volta, en l’odi personificat contra tota cultura que no sigui l’occidental? Porten tota la vida sent així. Simplement, s’han aprofitat de la desgràcia aliena per legitimar el seu discurs sentint impunitat en funció del context.
Tot el que pensen ho manifesten obertament, perquè hi cap, perquè ara hi cap tot. Perquè s’aprofiten de les víctimes del terrorisme per fer discurs polític i promoure l’allistament de nous radicals a les seves files i perquè el seu discurs d’odi, arribi el més lluny possible a través de la por. Així és com creix l’extrema dreta. Instrumentalitzant la por, el dolor i l’odi que genera el terrorisme.
No entraré en quin paper ha jugat la Unió Europea, els Estats Units i altres potències mundials en la promoció del terrorisme, perquè encara estem sensibles i no és per poca cosa, però ho faré.
Només espero que el govern, en un molt probable intent de patriotisme fallit -que no es creu ningú- no faci més mal a Espanya, del que ja li ha fet.
Avui més que mai, mostrem la nostra total i absoluta repulsa al terror, al despotisme ignorant i tot el nostre amor, afecte i simpatia a les famílies, que aquesta nit haurà estat la més terrorífica, dolorosa i brutal de les seves vides.
No ens podem ni imaginar què pot significar perdre, d’aquesta manera tan atroç, a persones que estimen. Només els desitgem pau, a ells i a les víctimes invisibles, que a ningú importen.
CASTELLANO
Y es de esto de lo que huyen cientos de miles. De nada más que de la muerte y del horror del terrorismo.
Tal vez, en la ingenuidad de creer que las personas que vivimos de lejos y de cerca el dolor de la pérdida haremos algo de pedagogía, escribo esto.
No pretendo ni tan solo comparar. Solo que entendamos de una vez, que si a algunos nos horrorizaba el comportamiento asqueroso de la Unión Europea en referencia a los refugiados, era exactamente por lo que ocurrió ayer.
Esos barceloneses asesinados, ciudadanos que paseaban confiados de volver a casa, son los mismos que paseaban por las calles de Siria.
Es posible que caiga en aquello que tanto odio en este escrito, es posible que todo lo que he criticado sea manifiesto en estas palabras, pero es una oportunidad para que entendamos la brutalidad del terror y empaticemos de una jodida vez.
¿Qué os parecería que el discurso político hubiera sido contrario a atender las necesidades de las víctimas?
¿Qué os parecería si un presidente, de una autoproclamada y cuestionable democracia, hubiera hecho unas declaraciones afirmando que el mundo es así y que no podemos acoger a todo el mundo?
¿Qué os parecería si en ese mismo instante, algún tribunero de no sé qué periódico conservador, hubiera legitimado el atentado?
¿Qué os parecería si uniones de estados y gobiernos hablaran de nosotros como si fuéramos mercancía, con discursos sobre cómo perecería la economía de hacer un esfuerzo que ni se plantean?
¿Qué os parecería que al huir, esos ciudadanos hubieran sido atacados con disparos y gases lacrimógenos en la frontera de Francia?
¿Qué os parecería que un gobierno llamara a los ciudadanos, de otro país que exigen atención y ayuda a los catalanes, populistas?
Lo que ocurrió ayer, por desgracia, no servirá para aprender. No servirá para mirarnos al espejo y reflexionar sobre qué ha ocurrido y por qué.
No voy ni a dedicarle un solo minuto a aquellos que aprovecharon el atentado para hablar de turismofobia, ni voy a dedicarle un segundo a aquellos que su máxima preocupación era que el presidente de Cataluña hablara en catalán. Porque me parecen seres despreciables y me pongo de muy mala hostia.
¿Sabíais que hay aproximadamente 60 millones de chinos musulmanes? ¿Sabíais que aproximadamente 2 mil millones de personas en el mundo son musulmanas? ¿Sabíais que más del 80% de los atentados son producidos en territorios musulmanes? ¿Sabíais que el 0’006% del total son radicales?
Eso significa que no todos son árabes, son parte de nosotros, también sufren el terrorismo islámico y la mayoría lloran igual o más que nosotros. Somos incapaces de discernir al amigo del enemigo. Un problema que históricamente nos ha obligado a celebrar muchos entierros.
Y estoy HARTO de enterrar a inocentes.
Aunque ahora sean más llamativas las abiertas declaraciones en redes sociales en contra de las personas de distintas procedencias, razas y credos, lo digo con total normalidad, no os preocupéis. Son los mismos de siempre.
¿Pensáis en serio que esas personas en cuestión de horas se han vuelto, de repente, en el odio personificado contra toda cultura que no sea la occidental? Llevan toda la vida siendo así. Simplemente, se han aprovechado de la desgracia ajena para legitimar su discurso sintiendo impunidad en función del contexto.
Todo lo que piensan lo manifiestan abiertamente, porque cabe, porque ahora cabe todo. Porque se aprovechan de las víctimas del terrorismo para hacer discurso político y promover el alistamiento de nuevos radicales en sus filas y para que su discurso de odio, llegue lo más lejos posible a través del miedo. Así es como crece la extrema derecha. Instrumentalizando el miedo, el dolor y el odio que genera el terrorismo.
No voy ni a entrar en qué papel ha jugado la Unión Europea, Estados Unidos y demás potencias mundiales en la promoción del terrorismo, porque todavía estamos sensibles y no es para menos, pero lo haré.
Solo espero que el gobierno, en un muy probable intento de patriotismo fallido -que no se cree nadie- no haga más daño a España, de lo que ya le ha hecho.
Hoy más que nunca, mostramos nuestra total y absoluta repulsa al terror, al despotismo ignorante y todo nuestro amor, cariño y simpatía a las familias, que esta noche habrá sido la más terrorífica, dolorosa y brutal de sus vidas.
No nos podemos ni imaginar qué puede significar perder, de esta manera tan atroz, a seres queridos. Solo les deseamos paz, a ellos y a las víctimas invisibles, que a nadie importan.
Otros artículos del autor: Masculinidad hegemónica
Deja un comentario